Вести од индустријата

Ракувајте со резервни делови за подвозје на багерот

2022-11-10


Тешката машинерија секогаш бара голема почетна инвестиција. Поради поголемата ефикасност на машината, инвестициските трошоци се исто така високи. Ако машината повеќе не може да се користи, тогаш има проблем со резервните делови за подвозјето. Одржувањето на резервните делови на шасијата на багерот за тешки машини вклучува многу предизвици. Еве неколку корисни совети за одржување на опремата за слетување со тешка машина.

Често проверувајте ја шасијата:

Ова е секојдневна активност за повеќетобагерида ја провери шасијата и нејзините шини. За да се подобри багерот, тоа треба да се прави најмалку еднаш дневно. Многу е важно да се отстранат сите кал и остатоци од опремата за слетување. Во зима, материјалот на машината може да замрзне. Достапни се дополнителни капаци и штитници за заштита на опремата за слетување од мраз и остатоци.

Порамнување на орбитата:

Порамнувањето на шините е најпотребно за да се спречи склопувањето на опремата за слетување. Секое несовпаѓање на порамнувањето може да предизвика проблеми со опремата за слетување и да влијае на склопот на опремата за слетување. Неправилното порамнување на опремата за слетување ги зголемува ефектите одследете врски, празен прирабници, запчаници и штитници за карпи.


Следете го распоредот:

Секогаш вршете целосна проверка како што е препорачано од производителот. Ако употребата на машината ги надминува нормалните барања, треба често да се проверува. Упатствата за одржување треба да се следат секојдневно.

Работна практика:

За да се спречи и минимизира грижата за шасијата, правилното работење е исто толку важно како и одржувањето. Тоа вклучува планирање и соодветна обука пред машината да пристигне на работното место. Изберете ја вистинската патека за работата кога станува збор за одржување на шасијата.

Значи, ова се неколку совети за одржување на проблемите со опремата за слетување со кои се соочуваат тешките машини. Производството на резервни делови за шасијата на багерот е поважна работа, а редовното следење и следење на изгледот е од клучно значење.

We use cookies to offer you a better browsing experience, analyze site traffic and personalize content. By using this site, you agree to our use of cookies. Privacy Policy
Reject Accept