Вести од индустријата

Функцијата на черупка на корпата

2022-06-28
Кофа черупкае додаток кој се користи за запечатување и заштита од абење на надворешната страна на механичките делови. Се однесува на прстенест ракав кој делува како мијалник.

Улогата начерупка за кофа:
Куќиштето има висока флексибилност и повеќе функции. Обвивката е составен дел на заштитната опрема. Употребата на обвивка може да го намали абењето, вибрациите и бучавата на опремата и има ефект на антикорозија. Употребата начерупка за кофаисто така може да го олесни одржувањето на механичката опрема, да ја поедностави структурата на опремата и процесот на производство.

Фактори за избор на куќишта:
Апликациите на куќиштето се широки и разновидни. Под различни работни услови, неопходно е да се изберат соодветни чаури и различни видови чаури. Главните размислувања при изборот на чаури се притисокот, брзината, производот на притисок-брзина и карактеристиките на оптоварувањеточерупка за кофатреба да се поднесе. Покрај тоа, дали черупката на корпата е подмачкана, исто така го одредува нејзиниот ефект на услуга и работниот век.

bucket bushing
We use cookies to offer you a better browsing experience, analyze site traffic and personalize content. By using this site, you agree to our use of cookies. Privacy Policy
Reject Accept